NAK MEROKET BISNES ANDA DENGAN LANCAR? BACA 3 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU TAKEL BAB PEMATUHAN PERNIAGAAN

i) Bila tak ikot apa yang telah di tetapkan mereka akan cari anda. SSM, LHDN, & KASTAM. Nak ka mereka cari anda?

ii) Bila anda urus dengan betul, perjalanan bisnes akan berjalan lebih lancar dan sekiranya perlukan modal tambahan dan sebagainya untuk berkembang, selalunya mereka akan minta dokumen yang berkaitan pematuhan. Tak isytihar pendapatan takdenya mereka nak bagi anda pembiayaan.

iii) Dah alang-alang anda siapkan dokumentasi berkaitan pematuhan, laporan-laporan yang di sediakan boleh bantu anda untuk buat apa-apa keputusan perniagaan.

AGENSI DAN PEMATUHAN BERKAITAN
PEMATUHAN SSMBiasanya bila berada di taraf Sdn Bhd anda perlu sentiasa kemaskini dan pastikan segala peraturan berkaitan sdn bhd di patuhi. Antaranya perlu sediakan laporan kewangan beraudit dan di serah simpan kepada SSM

PEMATUHAN LHDNApa sahaja hasil dari pendapatan perlu di isytiharkan kepada LHDN. Lepas tu baru ada bab pemabayarn atau tuntutan cukai. Bukan yang selalu orang cakap, bila niaga kecik2 ja tak perlu isytihar.

PEMATUHAN KASTAMBila JUALAN mencecah RM500,000 SAHAJA anda perlu daftar GST dalam masa 30 hari dan laksanakan GST. Jangan main-main ya. Penalti sangatlah tinggi.

Kami nak kongsikan ilmu-ilmu #pengurusan, #pematuhan dan juga berkaitan #pensyarikatan dalam program pendek #SIRI4JAM PENSYARIKATAN sepanjang tahun 2018.

Klik www.wasap.my/60176476900/nakinfosiri4jam untuk kami berikan info penuh atau ingatkan anda tentang program yang kami anjurkan.

Jumlah peserta adalah terhad. Jangan lepaskan peluang untuk sertai siri kursus ini. Setiap Sesi pula berlainan tajuk.